Tot de verbeelding

Een bloemlezing van de blogs van Man van Taal

Elke tien dagen schrijf ik een blog voor mijn website, al zeven jaar lang. Dat heeft een enorme schat aan blogs opgeleverd. Ik heb de mooiste blogs over kunst, taal en natuur geselecteerd en gebundeld in het boek Tot de verbeelding. Het boek is een uitgave van museum Beelden aan Zee.

De bloemlezing bevat blogs over de kunstenaars die onderwerp waren van mijn lezingen tot 2020: Hans Arp, Picasso, Rembrandt, Niki de Saint Phalle en Zadkine. Per kunstenaar heb ik drie blogs uitgezocht. Daarnaast heb ik nog drie blogs over de natuur geselecteerd en drie blogs over taal. 

In het totaal staan er 21 blogs in het boek, verdeeld over zeven hoofdstukken. Bij elk blog is in voetnoten aangegeven waar meer digitale informatie is te vinden, bijvoorbeeld registraties van mijn lezingen, Youtube-filmpjes of websites met achtergrondinformatie.

Tot de verbeelding heeft op de cover het kunstwerk Guerrero van de Spaanse kunstenaar Ripollés. Dit ‘mannetje’ fungeert al jaren als het beeldmerk van Man van Taal. Binnenin is het boek verlucht met prachtige pentekeningen van Peter Oosterhout. In elk van die tekeningen is het ‘mannetje van taal’ te zien, dat een relatie aangaat met het onderwerp van het betreffende hoofdstuk.

Hoe te bestellen

Het boek kost 15 euro + € 4,50 verzendkosten. Bestel het via onderstaand formulier.

Bij bestellingen tot 8 boekjes betaalt u eenmalig €4,50 verzendkosten.
Als u meer dan 8 boekjes wilt bestellen, neemt u dan contact op via hans@manvantaal.com

U kunt op twee manieren betalen:
– via een tikkie. Vermeld uw mobiele nummer en ik stuur u een tikkie.
– Of u maakt tegelijk met de bestelling het geld over op bankrekening NL91 ASNB 0708 0035 91, t.n.v. J. van der Gaarden,  onder vermelding van: […] X TOT DE VERBEELDING [NAAM] [ACHTERNAAM]

U kunt het boek ook kopen na afloop van een lezing (zie: Agenda) of in de museumwinkel van museum Beelden aan Zee.

Bestelformulier